Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge april 2020

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge april 2020

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge april 2020

Uitzonderlijk bevat deze nieuwsbrief dezelfde inhoud als de nieuwsbrief april van vrijzinnig West-Vlaanderen. Mogelijk ben je geabonneerd op beide kanalen en ontvang je nu 2 maal deze nieuwsbrief.

De reden:

Gezien er minstens tot 19 april nergens activiteiten plaatsvinden en wij nog niet weten tot wanneer de maatregelen nav het coronavirus die ons treffen verder zullen gelden, kunnen wij niet zoals gewoonlijk de komende activiteiten aankondigen. We brengen je enkel op de hoogte van het laatste nieuws en andere relevante informatie.

Op de kalender op de website vind je momenteel enkel een aantal activiteiten na 19 april onder voorbehoud. 


Laatste nieuws

We blijven actief en zijn tot jullie dienst

Dienstverlening huisvandeMens

 

De huizenvandeMens zijn momenteel gesloten maar de medewerkers blijven werken van thuis uit. Heb je nood aan een luisterend oor? Een vraag over wilsverklaringen? Wil je beroep doen op het huisvandeMens voor een vrijzinnig humanistische plechtigheid? Bel of mail de medewerkers als ze iets voor jou kunnen betekenen, de contactgegevens van de 5 huizen in West-Vlaanderen vind je hier

 

> Er is ook een digitaal hulpmiddel voor het invullen van wilsverklaringen in de maak: meer nieuws hierover verschijnt op de websites www.vrijzinnigwestvlaanderen.be en www.demens.nu.

 

Secretariaten vrijzinnige centra bereikbaar

De secretariaten van de ontmoetingscentra blijven eveneens bereikbaar. De contactgegevens vind je hier.

 

Virtueel Lentefeest

Dat de lentefeesten en feesten vrijzinnige jeugd niet kunnen plaatsvinden vormt een grote teleurstelling. Om de feestelingen alsnog in de bloemetjes te zetten is een virtueel alternatief in ontwikkeling. Meer nieuws hierover verschijnt op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be en www.demens.nu. Bij het huisvandeMens kan je als ouder of als leerkracht ook tips bekomen om zelf een groeifeest in elkaar te steken.

 

UPV’s wekelijkse toekomsttalks

Vanaf donderdag 2 april (16h30) laat UPV Wetenschapspopularisering je wekelijks delen in wat onze wetenschappers en denkers bezighoudt.
Zij spelen mekaar de bal toe en breien voort op vragen hoe we met z’n allen nà de Covid-19-tijd verder moeten, hoe de politiek evolueert, hoe de media ons nieuws voorschotelen,…Om mee te kijken ga je naar https://www.youtube.com/channel/UCeluLAQu76ZI3ZunQb1-Y6A/.
Je zal de video’s ook kunnen volgen via https://www.knack.be/ 
Johan Braeckman geeft alvast het startschot morgen!

We zorgen voor elkaar

#Zorg‍brief

 

Schrijf je mee brieven of kaartjes aan woonzorgcentra om de bewoners een hart onder de riem te steken? Deponeer jouw brief in een woonzorgcentrum in de buurt of steek hem in de postbus. Zet links bovenaan de envelop #zorgbrief en de datum waarop je de brief dichtgemaakt hebt.
Meer info en tips vind je hier: https://creatiefschrijven.be/nieuws/schrijf-een-zorgbrief

 

Je kan ook deelnemen aan gebundelde acties en op zondag 5 april is een nationaal briefschrijfmoment gepland.

 

Vrienden en familie laten weten dat je om hen geeft en mist…dat kan ook via een brief of een kaartje :-)

 

 

Brieven aan Corona 

Wil jij iets kwijt tegen Corona? Het Vermeylenfonds zette een faceobpagina op waar ervaringen over corona (aan corona) kunnen neergepend worden. Een literaire manier om je mentale gezondheid op peil te houden.

https://www.facebook.com/Brieven-aan-Corona-107117344265142/

#MentalHealthOmKwartNaElf

 

De jongerenconsulenten van de deMens.nu posten op www.facebook.com/deMens.nu/ en Instagram huisvandeMens elke dag om kwart na 11 tips and tricks voor jongeren-maar evengoed voor iedereen- om mentaal gezond te blijven.

 

 

Viraal Verhaal

Heb je nood aan wat verstrooiing, een portie verse moed of gewoon een warme stem? Elke werkdag brengt het huisvandeMens een 'viraal verhaal'. Luister mee via facebook om 16u of wanneer je wenst, alle verhalen blijven online.

 

Je vindt de verhalen ook op youtube.

Boodschap Freddy Mortier voorzitter deMens.nu

In een videoboodschap (dd 19-3) roept de voorzitter van deMens.nu koepel van vrijzinnige verenigingen op tot heel veel liefde voor elkaar en solidariteit in deze tijden van corona. Kijk en luister mee.

 

Op de hoogte blijven

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be, www.deMens.nu en via onze sociale mediakanalen.

Copyright © 2020 Vrijzinnig Brugge. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief van vrijzinnig Brugge niet meer te ontvangen?

Uitschrijven